• BIJ NLP LEER JE JE HORIZON (OPNIEUW) TE VERKENNEN & JEZELF VAARDIG TE MAKEN IN HET BEREIKEN VAN JE DOELEN.

  NLP Academie voor | NLP Training | NLP Cursus | NLP Opleiding | Neuro Linguïstisch Programmeren - Opleidingen en Cursussen

NLP ACADEMIE PROEVERIJ OP 8 JULI AS.

Je weet pas of iets lekker is als je het hebt geproefd!

Vaak is proeven de manier om te ervaren of je iets lekker vindt. Er worden allerlei onbekende gerechten voor je gekookt maar hoe zou je weten dat iets lekker is?

Juist door te proeven. Om van alles een hapje te proberen en zo te ontdekken of het je smaak is of niet.

Voor veel mensen is NLP en systemisch werken nog niet zo bekend. “Wel eens van gehoord” zeggen sommigen maar velen denken dan dat het alleen over positief denken gaat. En alleen positief denken, staat gelijk aan je leven leven met oogkleppen voor. Er gebeuren echt wel eens dingen in je leven die gewoon minder leuk zijn.

NLP en Systemisch werken gaan over hoe je makkelijker terugveert van minder prettige situaties en hoe je zelf aan het roer blijft als het gaat over de bestemming die je in je leven hebt gekozen

En dat kan van alles zijn. Een fijne relatie, een succesvolle ondernemer of je vrij kunnen voelen om te zijn en te worden wie je wilt zijn.

“The proof is in eating the pudding” en dat weten we maar al te goed. Dus organiseren we 1 x per kwartaal een Proeverij, waarin je een mooi opgemaakt bord krijgt met NLP en Systemisch Werken.

Je kunt op deze open dag aan twee workshops meedoen. Een introductie in NLP en een introductie in systemisch werken. De dag wordt onderbroken door een lekkere lunch.

De NLP Proeverij is gratis en we vragen een kleine bijdrage van 15,- voor de lunch. De eerstvolgende NLP Proeverij is op 8 juli as. We starten om 9:30 en zijn rond 16:30 weer klaar.

DE NLP PROEVERIJ

Wat staat er allemaal op het menu?

NLP PROEVERIJ

Er wordt de laatste tijd veel gesproken over NLP, er worden veel boeken geschreven over NLP en steeds vaker worden NLP technieken toegepast in andere cursussen. Ook krijgt NLP steeds meer een plek binnen de reguliere gezondheidszorg en psychologie. Maar wat is NLP nu precies? Wat kan je er nu mee? Wat is een NLP Practitioner? En hoe kun je het toepassen in je eigen leven?

Tijdens onze NLP Proeverij  beantwoorden we graag deze vragen en is er natuurlijk ook gelegenheid om je vragen te stellen zodat je een goed beeld en een goed gevoel krijgt bij NLP en wat meer NLP voor je kan betekenen in je dagelijkse leven. We beantwoorden al je vragen graag tijdens deze proeverij

Natuurlijk is zo’n NLP Proeverij  ook een prima gelegenheid om kennis te maken met de trainer(s) want we vinden dat een klik zeker belangrijk is om samen te werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Na afloop weet je wat NLP voor jou kan betekenen en hoe wij je daarbij kunnen gaan helpen.

Deze NLP Proeverij  is geschikt voor iedereen die nieuwsgierig is naar NLP en hoe je effectiever kunt gaan communiceren en iets wil leren over het gedrag van mensen.

WAT LEER JE IN DE NLP PROEVERIJ?

 • Je leert wat NLP is en waarvoor je het kunt gebruiken;
 • Je krijgt inzicht in de attitude die past bij NLP (en dat is veel meer dan positief denken)
 • Je krijgt inzicht in hoe communicatie werkt volgens het NLP Communicatie Model;
 • Je leert dat je brein op verschillende manieren informatie filtert en wat hier de impact van is;
 • Je leert waarom er zo vaak misverstanden ontstaan.
 • Je leert hoe gedrag ontstaat bij mensen ;
 • Je leer wat de kracht van rapport is. Ze noemen het ook wel de kunst van verbinding maken;
 • Je leert het verschil tussen gedachten lezen en waarnemen en waarom gedachten lezen leidt tot irritatie en frustratie
 • Je krijgt uitleg over de verschillende opleidingen aan welke je kunt meedoen;
 • We vertellen je graag wie wij zijn en wat we voor je kunnen betekenen.

 

De NLP Proeverij duurt ongeveer 3 uur en is een interactieve workshop waarin alle gelegenheid is om vragen te stellen of achteraf met de trainers van gedachten te wisselen.

 

SYSTEMISCH WERKEN PROEVERIJ

Je weet pas of iets lekker is als je het hebt geproefd!

Wil jij efficiënt en doelgericht met je vraagstukken rondom jouw persoonlijke leven, werk of organisatie in 2015 van start gaan? Doe dan nu mee met een Proeverij ‘systemisch werken’! Dat is een methode om snel tot de kern te komen. Je kunt hier terecht voor zowel persoonlijke – als professionele ontwikkeling-vraagstukken.

WAT IS SYSTEMISCH WERKEN?

Dat wordt ook wel organisatie- of familieopstellingen genoemd. Het is een methode die als doel heeft om snel inzicht te krijgen in de diepere oorzaken van een vraagstuk binnen een organisatie- of familiesysteem. Veel persoonlijke problemen en levensvragen vinden hun wortels in zogenaamde verstrikkingen in het familiesysteem. Als organisaties of individuen vastlopen of als je als coach met een cliënt vastloopt, dan wordt er veel gedaan om het probleem op te lossen, maar de vraag is: wat is de werkelijk oorzaak van het probleem? Om hier inzicht in te krijgen kunnen we ons beter afvragen: tegen welk systeem lopen mensen en organisaties onbewust op? Wat speelt er onder de waterlijn?!

Middels opstellingen wordt een ruimtelijke voorstelling gemaakt van een organisatie of familiesysteem. We werken met representanten. Dat zijn mensen die ruime ervaring hebben met systemisch werken. De representanten worden in de ruimte geplaatst en representeren onderdelen uit een organisatie of familiesysteem. Zij krijgen intuïtief toegang tot de gevoelens, de werkelijke verhoudingen en onderliggende patronen die in het echte systeem aanwezig zijn. De begeleider verkent in voortdurend overleg en afstemming. Al snel wordt helderheid verkregen over de onderlinge verhoudingen met name door de non-verbale ‘bewegingen’ met als doel om nieuwe openingen en inzichten te bewerkstelligen. In de opstellingen laten we de volledige potentie, waar het individu, het team en de organisatie over kunnen beschikken, naar boven komen. Het heeft een grote impact die tot betere doorstroming van energie, bewustwording en persoonlijke- en zakelijke groei leidt.

VOOR WIE?

Voor een ieder die vragen wil bekijken vanuit een systemisch perspectief met betrekking tot werk en persoonlijke vraagstukken.

PROEVERIJ IN JULI 2017

De proeverij is bedoeld om te proeven en te ruiken aan het fenomeen  ‘opstellingen’. Je maakt kennis met het systemisch werken binnen organisaties en families. Het is mogelijk om een opstelling te doen of om te leren van andermans vraagstukken en hierin te representeren. Dat laatste is gebleken net zo effectief te zijn, omdat de vraagstukken die ingebracht worden voor een ieder maximale herkenbaarheid hebben. Zo kunnen we dus veel van elkaar en met elkaar leren. Er wordt een aantal opstellingen gedaan. Je kunt zelf een vraag inbrengen of kijken naar vraagstukken van anderen, zoals:

ORGANISATIES:

 • Hoe zijn de verhoudingen binnen werkrelaties tussen jou en je collega’s, jouw baas, je klant en partners?
 • Hoe kunnen de rolverdeling  en onderlinge relaties tussen personen en afdelingen verbeterd worden?
 • Waarom verkoopt een product niet goed?
 • Welke marktgebieden, producten, diensten en potentiële leads hebben groeipotentie?
 • Hoe kan ik de omzet laten groeien?
 • Hoe komt het toch dat ik steeds weer in dezelfde conflicten verzeild raak?
 • Hoe kom ik van mijn verslaving of mijn angsten af?
 • Wat is de oorzaak van de steeds weer terugkerende relatie- of gedragsproblemen?
 • Hoe kan ik mijn gezondheid verbeteren?

INDIVIDU:

Wat ga je leren?

 • Je wordt je bewust van onbewuste processen die spelen bij jou als individu of binnen jouw organisatie
 • Je krijgt vernieuwde inzichten die tot doelgerichte acties leiden
 • Je krijgt helderheid in zaken waar je daadwerkelijk invloed op kan uitoefenen
 • Energie kan weer vrij stromen

 

De Systemisch werken Proeverij duurt ongeveer 3 uur en is een interactieve workshop waarin alle gelegenheid is om vragen te stellen of achteraf met de trainers van gedachten te wisselen.

NLP  Academie

Inspiration Center Utrecht

Kanaalweg 17 G
3526 KL Utrecht

TELEFOON: 085 – 301 20 07

Aanmelden
Wil je naar de NLP Academie Proeverij komen, schrijf je dan in. Je ontvangt dan een officiële uitnodiging en een factuur voor het bedrag van €15,-

LIJKT JOU DIT OOK INTERESSANT? SCHRIJF JE DAN NU IN!