DE KUNST VAN HET OUDERSCHAP

Basis 2-daagse NLP voor ouders (en Kids)

Ouderschap makkelijk? Elke ouder zal glimlachend zijn schouders ophalen en denken: “Was het maar zo!”

Je neemt je voor om de beste ouder voor je kind te worden, alleen merk je dat de uitdagingen van opvoeden je soms anders laten doen reageren. Of heb jij weleens spijt van jouw reacties en denk je dat moet anders? Moet ik ze nu echt in die “naughty corner” zetten bij fout gedrag of juist belonen bij goed gedrag? Misschien merk je dat je ook weleens uit je slof schiet en zou je dat anders willen?

Want, hoe motiveer je kinderen? En waar trek je de grens als ze weer eens kattenkwaad hebben uitgehaald? Hoe geef je ze een positief zelfbeeld mee? Vragen die antwoord verdienen.

In deze 2 dagen krijg je een hele andere kijk op het opvoeden, we leren je hoe je om gaat met het ongewenste gedrag van je kind. Hoe je de beste beslissingen neemt en een duidelijke en consequente opvoeding gaat geven aan je kinderen.

Deze twee daagse workshop is bedoeld voor ouders en opvoeders die het opvoeden en/of opgroeien nog leuker en gemakkelijker willen maken. Die meer willen leren over zichzelf en hoe je het beste uit een kind kunt halen. Ouders die nieuwe technieken willen ontvangen, hun kind zelfvertrouwen mee willen geven en thuis een ontspannen en fijne basis willen laten zijn.

Waarom De Kunst van Ouderschap?

 • Je merkt dat je niet altijd de ouder bent die je zou willen zijn;
 • Je wilt het beste uit jezelf en uit je kind halen;
 • Je hebt met regelmaat strijd in de opvoeding en wilt hier anders mee omgaan;
 • Je laat je grenzen door je kind overschrijden en dat levert je stress of irritatie op;
 • Je ziet je kind soms vastlopen en zou willen weten hoe je hem/ haar kunt stimuleren en motiveren;
 • Je merkt dat je kind in situaties onzeker kan zijn en wil hem/ haar juist zelfvertrouwen meegeven;
 • Je begrijpt niet altijd wat je kind met zijn/haar gedrag duidelijk wil maken;
 • Je reageert snel geïrriteerd, boos of onrustig en wilt eigenlijk rustig reageren op wat zich voordoet;
 • Je merkt dat je niet altijd meer kan genieten van het ouderschap;
 • Je wilt als professional met kinderen werken en/of een gedegen basis hebben in NLP bij het opvoeden;

In deze twee dagen komen de volgende elementen aan bod:

Wat is NLP en hoe kan dit iets voor jou en voor kinderen betekenen?

Onze kijk op situaties zorgt ervoor dat we op een bepaalde manier handelen, dingen opmerken en reageren. Welke ideeën, overtuigingen en filters kunnen je helpen om je belevingswereld te veranderen?

Effectieve en positieve communicatie met kinderen: Communicatie is nog niet altijd even makkelijk. Als volwassene kun je nogal in wat valkuilen stappen, waardoor je communicatie niet effectief is. Sterker nog: het heeft ook een negatief effect op (het zelfbeeld van) een kind.
Door een positieve benadering leren kinderen zich beter ontwikkelen. Het inzetten van positieve communicatie naar kinderen toe, stimuleert kinderen hetzelfde te doen. Kinderen leren zeggen wat ze willen, in plaats van wat ze niet willen. Waarbij het begint bij jezelf.

De stappen naar verandering: Om verandering te bewerkstelligen zijn stappen nodig. Er zijn vier fases in het aanleren van nieuwe vaardigheden of gedrag. Hier gaan we verder op in.
Soms werkt je communicatie prima, op andere momenten totaal niet. We gaan kijken

Hoe informatie verwerkt wordt en welk effect heeft dit op onze communicatie. Dit geeft inzicht in waarom je elkaar niet altijd begrijpt of een andere reactie krijgt dan verwacht.

Wat vind je belangrijk in de opvoeding en hoe kun je dit op een vorm geven? Wat wil je meegeven, wie wil jij zijn als voorbeeld en hoe wil je zijn als ouder, opvoeder of professional?

Hoe kan je het jezelf, maar ook je kind(eren) makkelijker én leuker maken? De vooronderstellingen van NLP kunnen je blik op het leven significant veranderen. Hoe pas je dit toe?

Lichaamshouding en lichaamstaaltaal, welk effect dit heeft en wat je hiermee kunt doen.

Hoe om te gaan met emoties van jezelf, een positieve stemming kunt creëren én je kinderen hiermee kunt helpen/ ondersteunen.

Het zijn twee interactieve dagen waarin je veel nieuwe inzichten krijgt, je andere alternatieven leert en direct in de praktijk aan de slag kunt.
Het gaat om wat bij jóu past. Niet ‘hoe iets zou moeten horen’ of ‘hoe iets zou moeten zijn’. Deze twee dagen zijn er voor jou om te leren hoe leuk het ouderschap kan zijn en wat NLP hierin voor jou en je gezin kan betekenen. Of hoe je NLP kunt toepassen in je werk met kinderen.

WELKE RESULATEN MAG JE VERWACHTEN?

 • Heb je inzicht waar de verbeterpunten in je opvoeding zitten.
 • Weet je hoe je positief en effectief kunt communiceren met je kind(eren).
 • Heb je veel nieuwe lessen geleerd over opvoeden.
 • Ga je beter om met de emoties van jezelf en je kind(eren).
 • Heb je tools in handen om het zelfvertrouwen van je kind(eren) te vergroten.
 • Heb je een duidelijk beeld van wat jouw rol als ouder is.
 • Kun je duidelijk regels en grenzen aangeven.
 • Zie je de kwaliteiten van je kind(eren) en weet deze te stimuleren.
 • Maak je zelfs in de meest lastige situaties de beste keuze.
 • Zal je weer meer genieten van je (kind)eren en het ouderschap.

Ben je zo geïnspireerd geraakt en wil je nóg meer leren, dan kun je doorstromen naar de 5-daagse NLP & Kids Pro opleiding, waarbij we je leren om deze technieken te kunnen inzetten in het onderwijs, in de opvang of bijvoorbeeld als kindercoach.

CERTIFICATIE

Certificatie

NLP Academie vindt het belangrijk dat theorie en praktijk op elkaar aansluiten. Daarom krijg je tijdens de opleiding ook enkele opdrachten mee om thuis te maken.

Na afloop van deze opleiding is het mogelijk om een certificaat van deelname aan te vragen.

NLP certificatie

Wanneer geven wij deze opleiding?

De Kunst van Ouderschap.

Nog niet bekend.

Kijk ook eens naar onze NLP en Kids Pro

De kunst van ouderschap.

Nog niet bekend.

Kijk ook eens naar onze NLP en Kids Pro

Overige praktische informatie

Dit kun je verwachten:

 • Tijdsinvestering : 2 lesdagen
 • Het studiemateriaal ligt klaar op de eerste cursusdag
 • Lestijden : 09.30 – 17.30 uur.
 • Vooropleiding:minimaal MBO niveau
 • Normaal €585 maar nu €299.
  Voor ouders die met zijn tweeën komen €500 (vrij van BtW)

Data en tijden

De opleiding is in Utrecht. De lestijden zijn van 9:30 tot 17:30 uur en er zijn geregeld pauzes. De data voor deze opleiding kun je terugvinden in de agenda

Trainingslocatie

De training zal worden gehouden in ons eigen Inspirationcenter in Utrecht. 5 minuten met de auto vanaf de afslag op de A12 en parkeren kan hier gratis.  Ook zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het is slechts 5 minuten met de bus vanaf Utrecht Centraal Station.

Investering

De investering voor de opleiding  bedraagt normaal €585 maar nu slechts €299,-. Ouders die met zijn tweeën komen betalen slechts €500 (vrij van BtW) samen.

Dit is inclusief uitgebreide handleiding (ook in PDF formaat). Daarnaast zijn koffie en thee inbegrepen. Lunch laten we graag aan jou over!. Het is goed om ook kennis te nemen van de fiscale mogelijkheden want de fiscus kan een aardig bedrag meebetalen.

Inschrijven

Je kunt je inschrijven door gebruik te maken van het inschrijfformulier of je inschrijving telefonisch door te geven op telefoonnummer 085-301 20 07. Na ontvangst van je inschrijving ontvang je de bevestiging en factuur.

Meer informatie

Als je nog meer informatie wilt hebben of specifieke vragen hebt of misschien wel een persoonlijke afspraak wilt maken, neem dan gerust contact op met ons op. De NLP Academie is te bereiken tijdens kantooruren op telefoonnummer 085 – 301 20 07

Introductie workshop om de NLP Academie te leren kennen

Ook kan je 1 van onze gratis workshops bijwonen om ons te leren kennen en een gevoel te krijgen bij waar de NLP Academie voor staat en hoe wij je kunnen helpen met onze NLP opleidingen. Check onze website voor de juiste data en locatie.

LIJKT JOU DIT OOK INTERESSANT? SCHRIJF JE DAN NU IN!